Nanette van Schelven Overheidsmanager 2022

Op 22 november is directeur-generaal Douane Nanette van Schelven gekroond tot Overheidsmanager van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de Overheidsawards. De Douane is erg blij met deze prijs en we zijn trots op onze directeur-generaal. De Douane was ook 1 van de 3 finalisten voor de Beste Overheidsorganisatie. Die prijs ging naar WerkSaam Westfriesland.

Baanbrekende bestuurder

Maatschappelijke problemen houden zich niet aan de grenzen van overheidsinstellingen. Samenwerken en vernieuwen is belangrijk, zeker in een periode van crisissen. Dat is de afgelopen tijd wel gebleken. De Overheidsmanager van het Jaar 2022 is iemand die naar de vraag uit de samenleving kijkt, en daar samen met andere organisaties mee aan de slag gaat. De jury kwam tot de conclusie dat Nanette van Schelven dit jaar deze ‘baanbrekende bestuurder’ is. Daarom nam ze op deze avond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag een award in ontvangst van Hanke Bruins Slot, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Juryvoorzitter en commissaris van de Koning in de provincie Drenthe Jetta Klijnsma vertelt over Nanette van Schelven: “Ze zet zich in voor alle medewerkers bij de Douane. Ze kent ze, en alle medewerkers kennen haar. Ze weet wat er speelt in de organisatie. En laat dat de reden zijn van de focus die ze aanbrengt in haar management. Door te kijken en te luisteren stelt ze niet alleen zichzelf, maar ook haar managementstijl in dienst van de organisatie. Kortom: ook echt baanbrekend.” In haar dankwoord benadrukt Nanette het belang van het samen doen: “Dit werk doe je niet alleen. We doen het met de mensen met wie de Douane samenwerkt. Met het bedrijfsleven, met de collega’s van het ministerie, met de collega’s die op de grens staan. Deze award is voor ons allemaal.”

Over de Overheidsawards

Wie werkt voor de overheid, werkt voor onze samenleving. De Overheidsawards geven aandacht aan goede voorbeelden en initiatieven in het openbaar bestuur. De awards zijn een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement. Er worden elk jaar 2 awards uitgereikt: de beste bestuurder en afwisselend de beste overheidsorganisatie of de beste overheidsinnovatie.