Douane start nieuwe arbeidsmarktcampagne

Veel mensen kennen de Douane. Niet iedereen weet, hoe breed het werkveld van de Douane is. En hoe verschillend en uitgebreid de werkzaamheden zijn. Om dit te laten zien start de Douane met een nieuwe arbeidsmarktcampagne op 3 april. En de nieuwe vacaturewebsite werken.douane.nl.

Onderdeel van de campagne is een wervingsvideo over douanepersoneel en hun taken. De video vertelt in vogelvlucht wat de Douane 24 uur per dag doet. We zien de douanier op de luchthaven, maar ook andere douanemedewerkers zoals een data-analist, ICT’er en accountant.

Campagne om bekendheid van Douane te vergroten

De Douane zie je vooral bij de koffercontrole als je terugkomt van vakantie. Om deze koffercontroles te doen, werken er achter de schermen bijvoorbeeld ICT’ers en dataspecialisten. En waar je vaak ook niet aan denkt, dat er ook accountants nodig zijn. Die accountants adviseren bedrijven over de import- en exportregels. Het werkveld van de Douane is dus veel groter dan je ziet op Schiphol. De Douane werkt in heel Nederland, voor heel Nederland.

De Douane heeft als werkgever dus veel meer mogelijkheden dan mensen vaak denken. Doel van deze campagne is om de bekendheid van de Douane te vergroten. De Douane is een dynamische organisatie die midden in de maatschappij staat. En een organisatie die Nederland op heel veel manieren verder helpt. Met aandacht voor ontwikkeling en vakmanschap van de medewerkers.

Benieuwd naar de vacatures van de Douane? Zie de website werken.douane.nl