Zeker 1500 kilo cocaïne aangetroffen in container in haven Vlissingen

De Douane heeft vanmorgen in Vlissingen in een container met pallets bananen een enorme hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Het gaat om zeker 1500 kilo.

Het is de grootste partij drugs die dit jaar in Zeeland is gevonden. De Douane werkte bij de actie nauw samen met de Zeehavenpolitie met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee en het Team Bijzondere Bijstand.

De Douane kwam de drugs door onderzoek op het spoor. De container met bananen was al gelost vanaf een zeeschip. De verdovende middelen hebben een geschatte straatwaarde van zeker 110 miljoen euro. De Zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de betrokkenen bij deze grootschalige drugssmokkel.

De drugs zijn inmiddels vernietigd door het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

pakketten cocaïne, uitgestald op de grond
Beeld: ©Douane
Vondst cocaïne in Vlissingen, 5 juli 2023