Douane legt beslag op drie vrachtwagenopleggers voor overtreding van de sancties tegen Rusland

De Douane heeft op 31 juli in opdracht van de officier van justitie beslag gelegd op drie vrachtwagenopleggers. De beslaglegging gebeurde op grond van een mogelijke omzeiling van de sanctiemaatregelen tegen Rusland. Tegen de betrokken onderneming is een proces-verbaal opgemaakt.

een auto met Douane-striping
Beeld: ©Douane

Signaal leidt tot onderzoek

In juli heeft de Douane onderzoek gedaan naar enkele bedrijven die trekkers en opleggers exporteren naar een buitenlandse onderneming. Dat gebeurde na een signaal vanuit een ander land dat goederen die aan deze onderneming werden geleverd mogelijk via een omweg in Rusland terecht zijn gekomen.

Proces-verbaal opgemaakt

Bij een van de onderzochte bedrijven zijn op 31 juli in opdracht van de officier van justitie drie opleggers in beslaggenomen, omdat het bedrijf de opleggers na het onderzoek toch wilde uitvoeren. Tegen het bedrijf is daarom proces-verbaal opgemaakt.