Douane op de Wereldhavendagen 2023, sfeerimpressie en video

Van 1 t/m 3 september 2023 was de Douane te vinden op een zonnige editie van de Wereldhavendagen. Publiek dat de douanestand bezocht, kreeg een spannend inkijkje in het veelzijdige werk van de Douane.

Bekijk de sfeer bij de Douane op de Wereldhavendagen

Verschillende activiteiten voor het publiek

Het werk van de Douane in de Rotterdamse haven ('fysiek toezicht') stond centraal op het evenement. Zo lieten de speurhonden van de Douane samen met hun geleiders hun talent en werkplezier zien. De mobiele scan gaf het publiek een inkijkje in de eigen tas. Door het glas van de duikcontainer konden mensen communiceren met de duikers van ons duikteam. En het surveillanceschip ‘Albatros' was open voor publiek. Maar ook het Douane Laboratorium was van de partij om met proefjes hun werk te laten zien.

boot met douane striping en naam zilvermeeuw
Beeld: ©Douane

Werken bij de Douane

Voor wie graag wil werken bij de Douane was er het MATCH-career event. Daar ging het zowel over werken in de haven als op andere plekken binnen de Douane. Al onze vacatures vind je op werken.douane.nl.