Douane vindt ruim 1000 kilo cocaïne tussen lading bananen

De Douane heeft woensdagochtend ruim 1000 kilo cocaïne aangetroffen in een lading met bananen. De pakketten cocaïne werden onderschept tijdens een douanecontrole. De teller bleef uiteindelijk steken op 1002 blokken. De vondst werd gedaan in de haven van Vlissingen. Politie en Koninklijke Marechaussee hebben de Douane bijgestaan met het bewaken en beveiligen van het havengebied tijdens de operatie.

Straatwaarde ongeveer 75 miljoen euro

De verdovende middelen, met een geschatte straatwaarde van ongeveer 75 miljoen euro, zijn zeer waarschijnlijk in Ecuador tussen de lading gestopt. De lading bananen was bestemd voor een bedrijf in Nederland. Dit bedrijf heeft waarschijnlijk niets te maken met de smokkel.

De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. De Zeehavenpolitie heeft een verdachte aangehouden en neemt de zaak verder in onderzoek.

pakken cocaïne uitgestald op de grond
Beeld: ©Douane
Ruim 1000 kilo cocaïne, gevonden in Vlissingen op 4 oktober 2023