3279 pakketten cocaïne in de haven van Vlissingen

De Douane heeft dinsdagavond een omvangrijke partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Het gaat om 3279 pakketten met een straatwaarde van circa 246 miljoen euro.

De pakketten zijn gevonden tussen een lading bananen afkomstig uit Ecuador. Deze waren bestemd voor een bedrijf in Nederland dat er vermoedelijk niets mee te maken heeft. Het is de grootste partij cocaïne die tot dusver gevonden is dit jaar in Zeeland.

Verscherpt toezicht in havengebied

Vanwege de vondst was er vannacht gedurende de operatie verscherpt toezicht in het havengebied van de Douane, de Zeehavenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben een ondersteunende rol gespeeld in het bewaken en beveiligen en zullen ook deze ochtend, tijdens de afronding van het onderzoek, nog extra toezicht houden.

De verdovende middelen zijn dezelfde avond nog opgehaald en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. De Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak verder in onderzoek.

pakketten cocaïne uitgestald met Douane-vest op voorgrond
Beeld: ©Douane
Cocaïnevangst Vlissingen 14 november 2023
pakketten cocaïne in een puinzak
Beeld: ©Douane
Cocaïnevangst Vlissingen 14 november 2023
pakketten cocaïne uitgestald op de grond
Beeld: ©Douane
Cocaïnevangst Vlissingen 14 november 2023