Douane als werkgever: kom langs op de Nationale Carrièrebeurs

Van duikers tot hondengeleiders en van accountants tot IT’ers: dat én meer is allemaal mogelijk binnen de Douane. Op talloze manieren dragen onze ruim 6.500 medewerkers bij aan een veilig en welvarend Nederland. En we hebben ruimte voor meer collega’s. Om te laten zien hoe divers het werk van de Douane is, staan we dit jaar voor het eerst als werkgever op de Nationale Carrièrebeurs.

De Douane is een aantrekkelijke werkgever

De combinatie van maatschappelijke impact, afwisselend werk en goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden maken de Douane een aantrekkelijke werkgever. Wie daar alles van weet, is HR-adviseur Sanjay. Hij begon vier jaar geleden bij de Douane en maakt graag anderen warm voor deze organisatie. Je kunt hem op de beurs dan ook zomaar tegen het lijf lopen. “Eén van de grote voordelen die de Douane biedt zijn de doorgroeimogelijkheden”, vertelt hij. “Ik ben daar zelf een voorbeeld van. Ik kwam binnen als ondersteunende uitzendkracht, maar ben hier in dienst doorgegroeid tot HR-adviseur.”

Divers werk in het veiligheidsdomein

De Douane heeft veel te bieden voor wie met zijn baan wil bijdragen aan een veilige en welvarende samenleving. “Ik ben trots om hier te werken. Wij, als organisatie, beschermen dit land. We laten door én houden tegen. In heel het land dragen onze collega’s op allerlei manieren bij aan dit doel. Zo zijn we bezig met goederen, doen we controles, verlenen we vergunningen en nog veel meer”, legt Sanjay uit.

Werken bij de Douane

Ook geïnteresseerd in een toekomst bij de Douane? Dit jaar hebben we plek voor ongeveer 800 nieuwe collega’s. Op werken.douane.nl vind je onze actuele vacatures. Staat jouw droombaan er niet bij? Stel dan de job alert in en blijf op de hoogte. Neem een kijkje op de site óf kom langs op de stand en ontdek zelf wat jouw mogelijkheden zijn.

De Nationale Carrièrebeurs

De Nationale Carrièrebeurs is het grootste carrière evenement van Nederland en de Dutch Caribbean. Ruim 10.000 (bijna) afgestudeerde mbo, hbo en wo studenten en (young) professionals weten de beurs te vinden. De beurs vindt dit jaar plaats in de RAI Amsterdam, op 22 & 23 maart 2024. Kijk voor meer informatie op www.carrierebeurs.nl

Ontwerpschets van de stand van de Douane op de Nationale Carrièrebeurs
Beeld: ©Douane
Ontwerpschets van de stand van de Douane op de Nationale Carrièrebeurs.