Douane informeert reizigers over bagageregels

De zomervakantie staat voor de deur. Daarom wil de Douane vakantiegangers weer actief wijzen op de regels die er zijn voor de bagage. Dat doen we in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken met de publiekscampagne ‘Actuele reisinformatie heb je zelf in de hand’.

Regels over het meenemen van etenswaren

Wie op zijn vakantiebestemming een lokale lekkernij ontdekt, wil het vakantiegevoel soms wat langer vasthouden en ook thuis van dit lekkers genieten. Dat lijkt onschuldig maar is vaak geen slim idee! Etenswaren (zeker van plantaardige of dierlijke afkomst) kunnen ziekten bevatten die een risico vormen voor onze gezondheid en ons milieu. Veel producten mogen niet mee terug naar Nederland, als de reiziger uit een land buiten de Europese Unie komt. De Douane adviseert: “geniet van lokale specialiteiten, maar doe dat op de vakantiebestemming en neem ze niet mee terug”.

Campagne start op 24 juni

De gehele vakantieperiode, van 24 juni tot begin september, is de campagne te zien en te horen. Je kunt deze zien op de tv-schermen bij Schiphol, op sociale media en reis-gerelateerde websites. Je hoort de campagne op de radio.

Reisinformatie op Nederland Wereldwijd

Wil jij meer weten over regels rondom jouw bagage of over allerlei zaken die te maken hebben met je vakantiebestemming? Raadpleeg dan de website van Nederland Wereldwijd. Nederland Wereldwijd biedt informatie vanuit de Rijksoverheid voor Nederlanders in het buitenland. 


Bekijk ook: Douane start proef met reizigersinformatie via animaties.
 

Beeld uit de campagne over bagageregels
Beeld: ©Douane