Douane vindt potjes cannabisextract bij controle

Douaniers troffen tijdens een controle bij een koeriersbedrijf in Ridderkerk op woensdag 26 juni 32 potjes cannabisextract aan. Het extract, een marihuanasuikerconcentraat, bevatte een THC-gehalte (de werkzame stof in cannabis) van 81%. De zending is in beslag genomen.

Zending uit Verenigde Staten

De potjes zaten verstopt in twee vacuümverpakte dozen. Bij het openmaken van de verpakkingen kwam er een sterke cannabisgeur vrij. De zending was afkomstig uit de Verenigde Staten en op weg naar een adres in Nederland. Om de Douane te misleiden was de inhoud van de zending aangegeven als schoenen met stalen neuzen.

Beeld: ©Douane

Douane controleert koeriers- en postbedrijven

De Douane controleert post door bij koeriers- en postbedrijven langs te gaan en vanuit ons kantoor op het International Mail & E-commerce Centre (IMEC) in Den Haag. Bij de controles kijken we naar de mogelijke risico’s van een zending. Dit wordt bepaald door medewerkers van het tactisch centrum van de Douane. Ook kunnen douaniers steekproefsgewijs en op eigen initiatief controleren. In deze controles wordt alle internationale post meegenomen, zowel binnen de Europese Unie (EU) als daarbuiten.

Beeld: ©Douane