Douane op Schiphol vindt 42 kilo cocaïne in luchtvracht

Fysiek Toezicht van Douane Schiphol Cargo heeft op 10 november tussen een zending chocolade 42 pakketten drugs aangetroffen.

pakken cocaïne in doos, daarnaast pakken opgestapeld
Beeld: ©Douane
Cocaïne tussen zending chocolade

Scancontrole

De zending vanuit Equador was geselecteerd voor de scancontrole. Op het scanbeeld zag de analist een afwijkend beeld. Daarna is de zending fysiek gecontroleerd. De douaniers troffen naast chocolade ook de verdovende middelen aan met een straatwaarde van ruim 3 miljoen euro.

HARC-team Schiphol

De zending is overgedragen aan het Cargo HARC-team Schiphol. Dit is een samenwerkingsverband tussen Douane, Koninklijke Marechaussee en FIOD. Deze partijen werken nauw samen om ondermijnende criminaliteit, drugssmokkel en witwassen op en rond de luchthaven Schiphol tegen te gaan. De zending is inmiddels vernietigd.