Werken bij de Douane

Alleen al in de haven van Rotterdam komen ruim 8 miljoen containers per jaar binnen. Om al die in-, door- en uitvoer van goederen in goede banen te leiden, is de Douane 24 uur per dag, elke dag aan het werk. Onze duizenden medewerkers maken dat mogelijk. Word jij één van hen? Ga naar werken.douane.nl voor al onze vacatures.

Nederland is de toegangspoort van Europa. We hebben een van de grootste havens van de wereld: Rotterdam. En het grote, internationale vliegveld Schiphol. Daar komen enorme hoeveelheden goederen aan, van over de hele wereld.

Het douaneproces is zoveel mogelijk geautomatiseerd, maar een belangrijk deel blijft mensenwerk. Er zijn dan ook veel verschillende functies, strategisch en uitvoerend. Allemaal onmisbare schakels in een snelle en soepel lopende handel en logistiek. 

De Douane is overal

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Onder andere voor de vliegvelden Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague, en de Amsterdamse, Zeeuwse en Rotterdamse havens. Maar we werken zeker niet alleen bij de grens. Je vindt ons door het hele land.

Wat we bieden

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde professionals die weten hoe ze iets voor Nederland kunnen betekenen. Die zich verantwoordelijk voelen voor het werken aan een veilig Europa en een economisch gezond Nederland. Ben je op zoek naar een betekenisvolle en afwisselende baan in een dynamisch en internationaal speelveld, in een organisatie die volop innoveert? Die midden in de maatschappij staat en samenwerkt met het bedrijfsleven, de wetenschap en andere overheidsorganisaties? Dan is de Douane zeker iets voor jou. 

We vinden persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling heel belangrijk. Daarom zijn onder andere studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer onderdeel van je secundaire arbeidsvoorwaarden. Behalve je salaris krijg je ook nog een individueel keuzebudget, dat bestaat uit geld en tijd. Je kunt het laten uitbetalen of gebruiken voor een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets, bedrijfsfitness en vakliteratuur.

Bekijk onze vacatures

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk onze vacatures.